Skip to main content

Klachten vanuit de nek, rug en bekken? 
de MSK-arts van Rugbalans Rugzorg helpt u!

Klachten vanuit de rug, bekken of de nek komen zeer veel voor in Nederland. Het heeft veel te maken met onze manier van leven. Wij bewegen te weinig en we zitten te veel waardoor de gewrichten van de rug eenzijdig worden belast. 

Bij Rugbalans Rugzorg gebruiken wij een bijzonder doeltreffende benadering om deze problemen in kaart te brengen en behandelen.

De basis van onderzoek en behandeling is MSK-geneeskunde. Hierbij wordt nauwkeurig medisch lichamelijk onderzoek gedaan naar afwijkingen in het houdings en bewegingsapparaat, bij voorbeeld naar afwijkingen in de stand en functie van de wervelkolom.

OrthoManuele Behandeling

rugbalans seppo lindroosOrthomanuele behandeling. Veel mensen hebben klachten die te maken hebben met de wervelkolom, bijvoorbeeld schouder-, nek- of hoofdpijn, of lage rugpijn met of zonder uitstraling. Binnen de MSK- geneeskunde wordt onder andere gebruik gemaakt van orthomanuele technieken. Dit is een zeer nauwkeurige wijze van onderzoek en behandeling van de rug. Deze behandeling is weinig belastend voor de patiënt - in vergelijking met chiropraxie of manuele therapie.

Tijdens het eerste consult verricht de arts een nauwkeurig lichamelijk onderzoek. Daarbij wordt in het bijzonder gezocht naar afwijkingen in de stand van het bekken en een asymmetrische (scheve) stand van de wervelkolom. Een "scheve rug" is op zich niet abnormaal.........Lees verder...

Samenwerking met Rugtotaal voor fysiotherapie en scoliose-behandeling

Fysiotherapie en Scoliosebehandeling

Voor rug-fysiotherapie en scoliosebehandeling verwiijs ik naar de fysiotherapeut/orthomanueel therapeut Jayant Makhan van de praktijk Rugtotaal. U kunt ook bij hem terecht voor algemene fysiotherapie.

Voor contact met Rugtotaal tel 06-13566982

Klik hier voor zijn website www.rugtotaal.nl

Samenwerking met Osteopathie Schumacher

Osteopathie Schumacher

Rugbalans Rugzorg werkt samen met Osteopathie Schumacher.

Een prima behandeladres voor mensen met rug- en nekklachten.

Voor een afspraak met  Osteopathie Schumacher kunt u haar website raadplegen. www.osteopathieschumacher.nl of bellen tel: 030-2072004

Adreswijziging

Wij zijn verhuisd naar de Zomervlinderberm 1 in Houten!